Kleurrijke POP-UP Galerie MARRYZGLAZ in de Kerkstraat in Bodegraven - GESLOTEN

Bijna 4 jaar hebben we in deze POP-UP Galerie mooie exposities mogen organiseren. Helaas is daar nu een eind aangekomen. 

Een lege etalage en winkel maar ....... op de Zuidzijde 92 in Bodegraven kunt u nog steeds terecht voor handgemaakte, artistieke objecten van glasblazers en objecten van glaskunstenaar Marry Buiks.

We zien u daar graag of geef uw bestelling door - marryzglaz@outlook.com.

 

Gedeelde passie in expositie ‘TOGETHER’ in POP-UP Galerie

Deze overzichtstentoonstelling – ‘TOGETHER’ - van de Bodegraafse kunstenaars Anneke van den Broeke en Cees in ’t Veld liet als geen ander zien hoe gedeelde passie er uit ziet.

2021

In deze expositie werk van: Stijn Claassen - houten meubilair - stoelen/ bijzettafeltjes;  P.J. (Hans) den Hollander - o.a. schilderijen;  Ap Quist - foto's; Ferdi de Bruijn - lampen/ klokjes. En schitterende objecten van glasblazers of een uniek object van glaskunstenaar Marry Buiks. 

 

2020 - Opening Expositie door architect Ben Kraan

December 2019 - Kunstcadeaumarkt

In de maand december valt er in de POP-UP Galerie Marryzglaz niet alleen een Kunstcadeaumarkt met unieke en kunstzinnige cadeautjes van verschillende kunstenaar zoals zijden sjaals, sieraden, tassen, schilderijtjes, kussens en glasobjecten te zien maar ook klokjes en lichtobjecten van Ferdi 

2019. Expositie “de meester en zijn leerlingen” trekt veel belangstellenden

Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. 
 
Bij de opening werd Cees in ’t Veld, woordvoerder van de Boreftse Colour Schildersclub, in de schijnwerpers gezet. De afgelopen jaren heeft Cees namelijk veel betekent voor de Galerie.
Dankzij zijn kennis,  technisch inzicht en inzet heeft hij meegewerkt aan het inrichten van een aantal exposities in deze Galerie. 
Zo ook deze tentoonstelling.
 
Leny van Aalst, de oudste (90 jarige) deelneemster aan deze expositie, opende de expositie door op een groot palet haar naam te zetten. Gedurende de expositie zal iedere deelnemers haar/zijn naam op dit palet plaatsen.
 
Deze expositie, met ook bijzondere handgemaakte tassen van Wilma ten Hacken en glasobjecten van Marry Buiks is t/m 28 december a.s. te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz|Kerkstraat 22| Bodegraven.

2019: augustus - Schilderen - 'Zoektocht naar jezelf'

Op zaterdag 31 augustus 2019 is de expositie, een overzichtstentoonstelling- SCHILDEREN – ZOEKTOCHT NAAR JEZELF -  van Dirk van der Vecht waarbij Dirk zich laat ondersteunen door Alex Feenstra met zijn prachtige, verbonden, wolvilten design vloer- en wandkleden, door de Bodegraafse fotograaf Ap Quist geopend.

 

 

2019 Bodegraafse Rembrandttentoonstelling - april t/m juni

Op zaterdag 6 april jl. heeft Robèrt Smits, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de Bodegraafse Rembrandttentoonstelling officieel geopend. Een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van 15 inwoners uit het Groene Hart. 

Het bijzondere is dat er van de 15 deelnemers er 7 zijn die hun werk ook hebben ingediend voor de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum in Amsterdam van 15 juli t/m 15 september 2019. De wethouder opent de tentoonstelling door het onthullen van deze deelnemende werken.

Voor en na de opening luisterde het koor Amici del Canto uit Bodegraven de tentoonstelling op met oude volkse liederen. Harmen Kooistra was samen met zijn Saskia in prachtige kleding van die tijd aanwezig.

Tijdens deze tentoonstelling zal onze eigen Bodegraafse Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Harmen Kooistra, niet alleen met zijn kunstwerken maar ook al schilderend van 14.00 uur – 16.00 uur in de POP-UP Galerie aanwezig zijn.

Er is dan ook de mogelijkheid om, voor een klein bedrag, binnen 10 minuten een portrettekening te laten maken van (klein)kinderen, leeftijd tussen 5 en 12 jaar. 

Voor de kinderen is er een kleurplaat en ze maken kans op het winnen van een klein prijsje. 

Men kan zich aanmelden voor de workshop het maken van een “Gouden Eeuwse” sieraad in de vorm van een opspeldbare broche. Deze mini-workshop wordt in mei en juni gegeven. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Omdat er veel over de belangrijkste Hollandse meester van de 17eeeuw te vertellen is gaat Harmen nog lezingen over Rembrandt geven in de Galerie, maar dit kan ook op locatie: b.v. op school, vereniging, bedrijf. Gekleed in kledij van die tijd weet Harmen dan op een boeiende wijze te vertellen over één van de grootste schilders en etser in de Europese kunst.

Belangstellenden voor deze lezing kunnen zich aanmelden in de POP-UP Galerie.

De komende maanden zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden die later bekend worden gemaakt. 

Deze bijzondere expositie is drie maanden te zien in de POP-UP Galerie Marryzglaz Kerkstraat 22 | Bodegraven | Openingstijden: vrijdag en zaterdag: 12.00 uur - 17.00 uur

2019 POP-UP Galerie MARRYZGLAZ start het nieuwe jaar met een beestenboel

Nieuwe expositie

Vanaf vrijdag 4 januari t/m maart 2019 is het in de POP-UP Galerie in de Kerkstraat 22 in Bodegraven een beestenboel.

Koeien, kippen, vogels, vlinders, zelfs olifanten zijn dan in de Galerie aanwezig.

De Galerie is ingericht met schilderijen van Nelleke van Walbeek; foto’s van Ap Quist; beelden van Cobie Schoneveld en schilderijen van Yolanda Jansen-de Jong.

Daarnaast keramiek van Jenny Drenth; sieraden en tassen van Adri Oosterbroek; beelden/ schilderijtjes van diverse kunstenaars en glasobjecten van Marry Buiks.

Het is een ware beleving om deze nieuwe expositie te bezoeken.